- Johrei = Un cuvant japonez, cea mai simpla traducere a lui este "spirit purificator"
 - Johrei = O combinatie a energiilor Focului si Apei (Soarele si Luna), sursa sa fiind Bodhisattva Kannon ( Kwan Yin, Qwan Yin, Quan Yin)
 - Johrei = O metoda de vindecare folosind aceasta energie compusa, care poate fi trimisa oriunde in spatiu si timp.
 - Johrei = O cale de trezire spirituala, de realizare a Sinelui(unde efectele vindecarii devin secundare si automate) - un indemn la aprecierea frumusetilor naturii si artelor - un indemn la a opta pentru o alimentatie naturala si sanatoasa.

 

 

Meishu-sama si dezvoltarea Johrei


Mokichi Okada a fost un om de afaceri si un artist japonez din Tokyo. El a fost un ateu/materialist pana cand a experimentat o serie de dezastre personale. El s-a alaturat religiei Omoto Kyo in 1920. Trei ani mai tarziu a venit marele cutremur Kanto. Dupa aceasta Okada devine mult mai implicat in Omoto Kyo si vrea sa stie mai mult despre lumea spirituala. "Am realizat ca oamenii se bucura de protectia entitatilor spirituale si divine". Mai tarziu spune "daca cineva nu stie despre existenta spiritelor, acel cineva este gol ca fiinta umana".


Intamplari misterioase cu Qwan Yin


In anii ce au urmat, Okada a inceput sa fie asociat cu Qwan Yin. Cativa oameni au raportat ca au vazut spiritul lui Qwan Yin in jurul lui Okada in diferite ocazii, si o mica, imagine a lui Qwan Yin a aparut in mod misterios intr-o poza din 1934, in aer deasupra lui Okada.


Chinkon Kishin era o practica spirituala prezenta de ceva timp in Omoto Kyo, si Okada a folosit-o sa o invoce spiritual lui Qwan Yin. "In abdomenul meu este o sfera de lumina" a scris. "Acesta este spiritul unei dintre cele mai inalte entitati divine." Si, "Folosindu-ma pe mine ca instrument, ma impinge sa ajut toate creaturile in viata". Prin practica Chinkon Kishin, el a primit invataturi si abilitati care i-au permis sa faca vindecari mari; in multe cazuri, de lucruri despre care se credea ca sunt incurabile.


Okada a devenit asa de ocupat cu munca sa de vindecare ca,in 1928, el s-a retras din serviciu activ la organizatia sa, Okada Enterprises. El a realizat deasemenea ca dezvoltarea sa spirituala il ducea dincolo de limitele din Omoto Kyo, dar a continuat pana in 1934. La putin timp dupa, el rafineaza tehnica sa de vindecare si incepe sa o numeasca Okada-Style Spiritual Finger-Pressure Therapy ( care este foarte diferit de modul in care Johrei este folosit astazi ). Termenul de "Johrei" a fost folosit mult mai tarziu in1947.

 

 

 

 

 

 

 

 

      Home | Johrei | Cursuri | Marturii | Contact                                                                                                                    9x Design